Officiers pendule S.L  Roy & Fils Le Chaux de Fond

Uurwerk
rond messing platine uurwerk met spillengang en slinger, loopduur is 8 daags, het uurwerk is veer aangedreven. Het uurwerk is gesigneerd op de achterzijde: S.L  Roy & Fils Le chaux de Fond

Slagwerk
Het slagwerk heeft een treden schijf systeem met dubbele zaag  en slaat petite sonnerie.  Het uurwerk heeft ook nog een slagwerk op aanvraag systeem dat doormiddel van een koortje in werking kan worden gebracht , het slaat dan grande sonnerie.  Het slagwerk slaat op twee bellen en is veer aangedreven.

Wekkerwerk
veer aangedreven en slaat op een bel en is in te stellen door een eenvoudig geblauwd stalen wijzer op de wijzerplaat en door middel van een koordje op te spannen.

Kast
Het kastje is van hout belijmd met rood schildpad. op de boven en onderzijde van de kast zit een bronzen vergulde lijst met daar op gemonteerd de pinakels aan de bovenzijde en de poten aan de onderzijde. Boven op de klok zit een draag oog gemonteerd.

Wijzerplaat
De wit emaillen wijzerplaat heeft Romeinse cijfers die in de straal van de wijzerplaat meelopen. De tijd word aangegeven door twee messing vergulde wijzers.

H: 29    cm
B: 13,5 cm
D: 10,5 cm

Datering: 1780 / 90

Prijs € 17.500,00