Klokkenmaker, restauratie en reparatie van antieke klokken

De specialisatie van klokkenmaker Nico van den Assem is de reparatie en restauratie van antieke klokken. Wij kunnen u het totale pakket aanbieden voor de restauratie van uw klok, van uurwerk tot kast, de wijzerplaat, het verguldwerk tot de restaureren van een emaillen wijzerplaat aan toe.

Klokkenmaker Nico van den Assem kan dit pakket aanbieden door nauw samen te werken met andere vaklieden uit het restauratievak. Onder andere wordt er samengewerkt met een meubelmaker die de klokkasten onder zijn hoede neemt, een emailleur die de wijzerplaten restaureert, een vergulder die nog op de oude manier het slecht geworden verguldwerk nieuw leven in blaast, en een schilderes die het schilderwerk op een wijzerplaat of op een kast weer tot leven brengt.

Tevens kunnen wij het terug bouwen van wekkersystemen van staande horloges en lantaarnklokken voor u verzorgen. Ook het maken van wijzers, deuren, gewichten die met bijvoorbeeld een verhuizing zoek zijn geraakt kunnen weer in oude glorie en stijlgetrouw worden bijgemaakt.

klok reparatie

Werkwijze klokkenmaker Nico van den Assem

De procedure voor een restauratie gaat als volgt te werk, Wij komen de klok bij u ophalen of u kunt hem komen brengen. De klok wordt gedemonteerd, kast en wijzerplaat gaan naar de desbetreffende expert voor een offerte, en het uurwerk wordt bij ons in de werkplaats gedemonteerd en aan een grondige inspectie onderworpen.

De offerte wordt opgesteld en daar in uitvoerig uit één gezet wat er voor nodig is om de klok weer in oude glorie te herstellen.

U kunt klokkenmaker Nico van den Assem telefonisch bereiken op de nummers 0183 589410 en mobiel op 0653770941.

Of per mail op info@nicovandenassem.nl

klokkenmaker