Werkzaamheden Klokkenmaker Nico

Wat is de specialisatie van Nico van den assem restauraties? Wij zijn gespecialiseerd in de reparatie, en restauratie van antieke klokken, barometers en wetenschappelijke instrumenten.

Wij kunnen u het totale pakket aanbieden voor de restauratie van uw klok of barometer van uurwerk tot kast de wijzerplaat het verguldwerk tot de restaureren van een emaillen wijzerplaat aan toe.

Dit pakket kunnen wij aanbieden om dat er nauw wordt samen gewerkt met andere vaklieden uit het restauratie vak. Onder andere wordt er samengewerkt met een meubelmaker die de klokkasten onder zijn hoede neemt, een emailleur die de wijzerplaten restaureert, een vergulder die nog op de oude manier het slecht geworden verguldwerk nieuw leven in blaast, en een schilderes die het schilderwerk op een wijzerplaat of op een kast weer tot leven brengt.

Tevens kunnen wij het terug bouwen van wekkersystemen van staand horloges en lantaarnklokken voor u verzorgen, waar van een voorbeeld te zien is in de foto reportages.

Ook het maken van wijzers, deuren, gewichten die met een verhuizing zoek kunnen zijn geraakt kunnen weer in oude glorie en stijl getrouw worden bijgemaakt.

De procedure voor een restauratie gaat als volgt te werk, Wij komen de klok of barometer bij u ophalen of u kunt hem komen brengen. De klok wordt gedemonteerd, kast en wijzerplaat gaat naar de desbetreffende expert voor een offerte, en het uurwerk wordt bij ons in de werkplaats gedemonteerd en aan een grondige inspectie onderworpen.

De offerte wordt opgesteld en daar in uitvoerig uit één gezet wat er voor nodig is om de klok of barometer weer in oude glorie te herstellen.

U kunt ons telefonisch bereiken op de nummers 0183 589410 en mobiel op 0653770941.

Of per mail op info@nicovandenassem.nl