Franse glaspendule gesigneerd Richard & Bourdon

Uurwerk
Het uurwerk heeft een rond messing platine werk waar tussen de tandwielen opgesloten zitten. Het gaande werk heeft een echappement plateau met balans. Het uurwerk loopt 8 dagen en is veer aangedreven.

Slagwerk
Het slagwerk heeft een sluitschijf systeem en slaat hele en halve uren op een bel die op de achterzijde van het uurwerk is gemonteerd. Het slagwerk is veer aangedreven.

Kast
De kast heeft een strippen frame waar tussen de geslepen glasplaten zitten opgesloten. De kast is massief gegoten en vuur verguld. De kast heeft zowel aan de voorzijde als achterzijde een deur.

Barometer
Onder in de klok zit een barometer gemonteerd en is het  wat het wel bekende Bourdon systeem heeft met de lens vormige druk buis.

Wijzerplaat
Zowel het uurwerk als de barometer hebben een wit geëmailleerde wijzerplaat. De wijzerplaat van de klok heeft Romeinse cijfers en de tijd word aangegeven door twee geblauwd stalen wijzers. Op de wijzerplaat van de barometer staat de tekst in het Engels aangegeven voor de weer type en aan de onderzijde van de wijzerplaat staan twee stempels:

In de eerste stempel staat
Gold medal Exhibition 1849  Bourdon and Richards patent Paris.

In de tweede stempel staat
Universal exhibition London 1851 Council medal.

H: 30 cm
B: 17,5 cm
D: 12,5 cm

Datering: 1840

VERKOCHT